1 min

Tags in dit artikel

,

Hitachi heeft vandaag laten weten dat het per direct zal stoppen met haar divisie die verantwoordelijk is voor consumentenpc’s. Het bedrijf zal de productie langzaam afbouwen en zich daarna focussen op de productie van computers die gebruikt worden voor digitale televisieuitzendingen.

Hitachi is momenteel druk bezig om slechtlopende divisies op te heffen, om zo beter bestand te zijn tegen prijsdalingen en op ontwikkelingskosten te kunnen besparen. Hitachi stond volgens MM Research Institute in het afgelopen fiscale jaar op de achtste plaats van Japanse pc-bouwers, met een nationaal marktaandeel van 4,5 procent. Japanse pc-bouwers hebben zich volgens Yoshihisa Toyosaki volgens IT consultancybureau J-Star Global de laatste jaren teveel gericht op het nationale marktaandeel, waardoor ze internationaal uit de markt gedrukt zijn door bedrijven als HP, Dell en Lenovo.

Hitachi zal de productie van haar Prius pc’s en laptops in haar Japanse fabriek in Toyokawa afbouwen en alleen nog serversystemen voor bedrijven gaan produceren. Volgens onbekende bronnen is Hitachi momenteel ook op zoek naar een strategische investeerder voor haar verlieslijdende harde schijfdivisie. De productie van andere computers had het bedrijf eerder dit jaar al uitbesteed aan Hewlett Packard.

Overigens zullen Europeanen niet veel merken van het opheffen van de pc-divisie van Hitachi, want de fabrikant verkocht haar consumenten-pc’s voornamelijk in Japan.