Activision voor de rechter gesleept

Activision is voor de rechter gesleept wegens een nummer in de game ‘Guitar Hero’. Het nummer stamt uit 1980 en was toen een grote hit, het nummer is afkomstig van The Romantics en heet ‘What I like about You’.

Activision voor de rechter gesleeptThe Romantics zijn niet kwaad omdat het nummer gebruikt is, Activision heeft van te voren keurig de rechten afgekocht en een cover gemaakt. De band is echter kwaad omdat de cover precies zo klinkt als het origineel, waarmee men kan denken dat de band haar medewerking verleend heeft. Wat niet het geval is, zij zijn gewoon betaald voor het gebruik van dit nummer.

Activision heeft dus een bijna identieke kopie van het nummer gebruikt. The Romantics denken dat Activision een dergelijke kopie heeft gebruikt omdat ze anders ‘royalty’s’ moeten afstaan aan aan de bandleden. Deze royalty’s zijn ze nu misgelopen.

Het is geen ongewone rechtszaak in Amerika. Tevens maken The Romantics een aardige kans, aangezien in een vorige rechtszaak de aanklager ook gewonnen heeft. In de vorige rechtszaak werd er een muziekstuk gebruikt van een artiest die niet met het bedrijf geassocieerd wilde worden, de artiest, La Midler won de rechtszaak.

Bron:Computer idee