OVH nog druk bezig met herstel van datacenterbrand

OVH nog druk bezig met herstel van datacenterbrand

OVH-oprichter, Octave Klaba, heeft enkele nieuwe updates geplaatst over de status van de afgebrande datacenters. Het bedrijf is druk bezig met het schoonmaken van hardware in de hoop zoveel mogelijk onderdelen te kunnen blijven gebruiken.

Op Twitter laat Klaba verschillende foto’s zien van hoe onderdelen die niet direct door de brand zijn aangetast, maar wel met rook in aanraking zijn geweest, worden schoongemaakt. Hij vertelt dat de rook zeer bijtend is en de apparatuur onmiddellijk stuk zou gaan als die geactiveerd zou worden zonder schoonmaak.

Schoonmaken kost tijd

Het proces van het schoonmaken kan nog enkele dagen duren, aangezien het een arbeidsintensieve klus is die bovendien zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Volgens Klobe vordert het reinigen met drie serverrekken per dag. Bij het schoonmaken en terugplaatsen van de servers komen de werknemers van OVH ook nog andere problemen tegen, zoals een lift die buiten gebruik is. Hierdoor moeten de servers via de trap naar boven worden gesjouwd.

OVH hoopt in de loop van de week steeds meer servers uit SBG1 die de brand hebben overleefd weer op te kunnen starten in SBG3 en SBG4. Het heeft inmiddels SBG4 alweer volledig opgestart en SBG3 is alweer bijna op gang.

Twee datacenters afgeschreven

Enkele weken geleden ontstond er brand in een datacenter van hostingprovider OVHcloud in Straatsburg. Daarbij is het datacenter, genaamd SBG2, volledig afgebrand. Ook bij het naburige datacenter SBG1 is flinke brandschade ontstaan. Dat datacenter is vervolgens ook afgeschreven nadat er weken later plotseling rookvorming optrad. OVH heeft daar nog wel aardig wat apparatuur weten te redden. SBG3 en SBG4 bleven ongedeerd, maar waren uit voorzorg ook afgesloten. De brand leek ontstaan door een defecte UPS, die de dag van tevoren nog onderhoud had gekregen.