min

Tags in dit artikel

, , ,

De RIAA, Recording Industry Association of America, die vooral bekend staat wegens het verdedigen van de belangen van artiesten heeft nu ruzie met diezelfde artiesten. Reden hiervoor is geld dat, volgens de artiesten, in de zakken van de RIAA verdwijnt.

De RIAA kwam al eerder in het nieuws wegens het aanklagen en offline halen van verschillende bekende websites die torrent aanboden. Met deze rechtszaken werd veel geld binnengehaald, maar waar dat geld heen is gegaan is onduidelijk.

Vooral andere organisaties die zich inzetten tegen schending van het auteursrecht zijn boos aangezien zij wel netjes een deel afdragen aan de artiesten. De advocaat van onder andere de bands Korn, Don Henley en de Rolling Stones vroeg zich ook al maandenlang af waar het geld naartoe ging. Nu bekend is geworden dat de RIAA dat zelf houdt, worden er plannen gemaakt de RIAA aan te klagen.

De RIAA krijgt nog wel de kans de inkomsten te verdelen onder de artiesten. Indien dit niet gedaan wordt, lijkt een rechtszaak onvermijdelijk.