2min

Tags in dit artikel

, , ,

Lenovo maakt al zijn diensten nu ‘as-a-service’ beschikbaar onder de naam Lenovo TruScale. Dit maakt de techgigant bekend tijdens zijn Tech World Event. Klanten kunnen zich hierdoor flexibeler voorzien van de nieuwste oplossingen en technologie.

Lenovo bood al onder de noemer Lenovo TruScale zijn infrastructuurportfolio as-a-service aan, maar breidt dit nu uit naar zijn hele portfolio van oplossingen, diensten en toepassingen. CEO Yuanqing Yang laat weten dat met deze uitbreiding klanten nu onder één merk as-a-service van het hele Lenovo-portfolio kunnen profiteren. Hiervoor hoeven zij nu maar één contract af te sluiten.

Klanten kunnen zich hierdoor blijven focussen op hun kerntaken en de benodigde producten en diensten afnemen met een cloudgebaseerd ‘pay-as-you-grow’-consumptiemodel. Ook moet dit hen kosten besparen, vooral als klanten de Device-as-a-Service (DaaS)-diensten van de techgigant gaan gebruiken. Het DaaS-model van Lenovo valt nu ook onder het overkoepelende model.

Samenwerking met partners

Klanten kunnen straks ook profiteren van het TruScale as-a-servicemodel via belangrijke partners van Lenovo. De techgigant werkt op dit moment aan strategische partnerships met andere leveranciers voor het leveren van een public cloudervaring met alle security- en controlefunctionaliteit van een on-premises oplossing. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met partners als Deloitte, VMware, Intel en DaaS-securityspecialisten als Absolute Software en SentinelOne.

Uiteindelijk moet deze samenwerking diverse hybrid cloudoplossingen voor de hele netwerkomgeving van bedrijven, van de edge naar de cloud, opleveren. Hierdoor krijgen zij straks, geheel as-a-service, toegang tot de beste beheerde securityoplossingen en toegang tot de meest actuele schaalbare storagetechnologie voor het beheer van hun data en workloads. Wanneer deze oplossingen op de markt komen, is nog niet bekend.

Tip: Lenovo onthult ThinkEdge SE70 Edge AI-platform