1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een man heeft samen met zijn vrouw een rechtzaak aangespannen tegen Google vanwege een foto die het bedrijf geplaatst heeft op zijn dienst Google Maps. Op deze foto is duidelijk het huis van de desbetreffende personen te zien.

Aaron en Christie Boring vertelden dat werknemers van Google hun oprit op kwamen gereden om vervolgens foto’s te maken voor de Google Maps-service. Het koppel zegt zelf dat het online zetten van deze foto’s een bedreiging voor hun eigen veiligheid is.

Google zelf noemt deze rechtszaak ongepast, dit omdat de gebruikers er zelf gemakkelijk voor kunnen kiezen om de foto’s te laten verwijderen van Google Maps. "Wij kunnen het zeer goed begrijpen dat sommige mensen niet graag foto’s van hun huis op onze website zien. Dat is ook de reden waarom wij het zeer simpel hebben gemaakt om de foto’s te laten verwijderen van onze site," aldus Larry Yu, woordvoerder van Google.

Voor het koppel zal het echter wel moeilijk worden om te bewijzen dat deze foto’s een inbreuk zijn op hun privacy. Dit komt omdat het zo is dat foto’s gemaakt in een openbaar gebied, zoals in dit geval een straat, normaal zonder problemen geplaatst kunnen worden. Google heeft nog geen commentaar gegeven op de vraag of de foto legaal geplaatst is of niet.