Arm is met verschillende techpartners een initiatief gestart voor het ontwikkelen van 5G-technologie. Hiervoor is het Arm 5G Solutions Lab opgericht.

Arm wil de ontwikkeling van 5G-technologie en de daarbij behorende oplossingen flink stimuleren. Vooral wil de chipgigant technologie ontwikkelen waarmee telecomoperators netwerken op een nieuwe geavanceerde manier kunnen inrichten, hun activiteiten kunnen uitvoeren en kunnen beheren. Bijvoorbeeld door het implementeren van OpenRAN.

Arm 5G Solutions Lab

Concreet gaat Arm hiervoor een samenwerkingsverband aan met het Indiase Tech Mahindra. Beide bedrijven zetten daarvoor het Arm 5G Solutions Lab op. Dit techlab moet klanten, zoals telecomoperators, hardwarefabrikanten, softwareleveranciers en cloudaanbieders een testomgeving bieden voor nieuwe netwerkoplossingen en ook vooral interoperabiliteit. Ook moet deze omgeving een inspiratiebron worden voor samenwerking tussen de diverse partners op het gebied van 5G. Verder moet de onderlinge samenwerking ook nieuwe use cases voor 5G gaan opleveren.

Als leverancier van chipsettechnologie levert Arm binnen deze samenwerking vooral eigen technologische kennis. Tech Mahindra is op zijn beurt een integrator binnen de telecomindustrie en levert zijn 5G-expertise en de expertise over het upgraden van bestaande LTE-netwerken naar snellere mobiele technologieën, zoals 5G.

Overige deelnemers

Andere deelnemers aan het Arm 5G Solutions Lab zijn onder meer Nvidia, NXP en Qualcomm. Vooral die laatste chipproducent heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van een 5G-portfolio.