Check Point lanceert Quantum Lightspeed firewalls voor datacenters

Check Point lanceert Quantum Lightspeed firewalls voor datacenters

Check Point Software introduceert Quantum Lightspeed, een reeks nieuwe firewalls voor datacenters. De firewalls presteren bovengemiddeld goed: custom chips van Nvidia zorgen voor een maximale doorvoer van 800Gbps per gateway.

De Quantum Lightspeed-serie bestaat uit vier firewalls: QLS250, QLS450, QLS650 en QLS800. Het nummer van de modellen verwijst naar de maximale datadoorvoer. QLS250 staat voor 250Gbps, QLS450 voor 450Gbps, enzovoorts.

Check Point Software ontwierp de modellen voor veeleisende datacenters. Snelheid staat centraal. De organisatie werkte samen met Nvidia om de modellen van custom chips te voorzien.

Snelheid Quantum Lightspeed

Elk model heeft een latency van drie microseconden. De QLS650 en QLS800 passen minimale security (Check Point IPS, NGFW en VPN) toe met een snelheid van ongeveer 52Gbps. De meest uitgebreide security (Check Point Threat Prevention) wordt toegepast met een snelheid van 30 Gbps.

De snelheid van de QLS450 is ietsjes lager, maar soortgelijk. De snelheid van de QLS250 is bijna twee keer zo laag. “We wilden een oplossing ontwerpen voor de meest veeleisende datacenters”, zegt Dorit Dor, Chief Product Officer bij Check Point Software. “Het resultaat, Quantum Lightspeed, levert dezelfde snelheden als het netwerk.”