2min

Check Point Software Technologies heeft Check Point Quantum SD-WAN geïntroduceerd, een nieuwe mogelijkheid in de Check Point Quantum Gateways.

Check Point Quantum SD-WAN combineert het beste beveiligingsniveau met een geoptimaliseerde netwerk- en internetverbinding om bescherming te bieden aan bijkantoren die geconfronteerd worden met de nieuwste cyberaanvallen.

Voorheen stuurde de traditionele netwerkarchitectuur al het verkeer door het datacenter voordat het de cloud bereikte. Deze aanpak creëerde echter een knelpunt waarvan bekend is dat het de prestaties vertraagt. Om de prestaties te verbeteren en kosten te besparen, verbinden ondernemingen hun filialen rechtstreeks met de cloud via SD-WAN.

SD-WAN-opties missen beveiliging

Het probleem met bestaande SD-WAN-opties op de markt is dat ze niet zijn ontworpen met een security-first benadering. Filialen verbinden met het internet door middel van SD-WAN betekent dat ze niet de voordelen krijgen van datacenter-gebaseerde beveiliging, waardoor ze worden blootgesteld aan cyberaanvallen.

Volgens het laatste Miercom-rapport houden Check Point Quantum gateways ongeveer 99,7% van de nieuwe malware- en phishing-aanvallen tegen, terwijl ransomware en zero-day-aanvallen worden voorkomen.

Het wordt ingezet bij nevenvestigingen en biedt een betaalbare oplossing die het hoogste beveiligingsniveau biedt en tegelijkertijd de connectiviteit voor meer dan 10.000 apps en hun gebruikers optimaliseert.

Wat gebruikers kunnen verwachten

Hier zijn enkele van de mogelijkheden die Check Point Software’s Quantum SD-WAN te bieden heeft, volgens de leverancier zelf:

Compromisloze beveiliging van nevenvestigingen: Vestigingen hoeven niet langer te kiezen tussen snelle verbindingen en beveiliging. Quantum SD-WAN voorkomt filiaalbedreigingen waaronder phishing,

Een volledige SASE-oplossing: Check Point zorgt ervoor dat de beveiliging en connectiviteit consistent is voor alle gebruikers en bijkantoren, door Quantum SD-WAN en Harmony Connect (SSE) samen te brengen om een complete oplossing voor beveiliging en internettoegang (SASE) te presenteren die wordt beheerd vanuit het cloudplatform van het bedrijf (Check Point Infinity).

Een einde aan Zoom-onderbrekingen: Routing is geoptimaliseerd voor meer dan 10.000 apps en hun gebruikers, met connectiviteitsbewaking voor zaken als pakketverlies, jitter en latentie.

Lees ook: Cato Networks: “Wij zijn de enige echte SASE-leverancier”.