1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Duitse zendmastennetwerk van Deutsche Telekom is gewild. Meerdere investeerders en netwerkbedrijven staan in de rij voor een overname, aldus Duitse krant Handelsblatt.

Deutsche Telekom verkoopt 50 tot 75 procent van haar Duitse zendmastennetwerk. De opbrengst is bestemd voor schuldenaflossing en investeringen in glasvezel en 5G.

Volgens Handelsblatt zijn de eerste biedingen gedaan. Cellnex kijkt om de hoek. In 2021 kocht de Spaanse telecomoperator het zendmastenpark van T-Mobile Nederland. Ook branchegenoot American Tower en Vodafone-dochteronderneming Vantage Towers lijken geïnteresseerd. Tot slot bericht Handelsblatt over meerdere investeringsmaatschappijen, waaronder EQT, KKR en GIP.

Het netwerk wordt op een waarde van 15 miljard euro tot 18 miljard euro geschat. Naar verwachting kiest Deutsche Telekom het winnende bod tegen juli 2022.

Deutsche Telekom in de etalage

CEO Timotheus Höttges schemerde de toekomstplannen vorig jaar door. “De zendmasten worden in etalages geplaatst”, liet hij weten. De opbrengst helpt bij het aflossen van een recordschuld van 132 miljard euro. Ook vertelde een insider tegen Handelsblatt dat er mogelijke overnames op de planning staan.

Deutsche Telekom streeft naar een meerderheidsbelang in het 5G-netwerk van T-Mobile US, maar worstelt met de laatste aandelen. De gigant heeft meer dan twee miljard dollar nodig om de eindstreep te bereiken.