1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De geplande advertentie-samenwerking tussen Google en Yahoo wordt afgeslankt onder druk van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dit hebben bronnnen aan de Wall Street Journal weten te melden.

Dit weekend hebben beide bedrijven een nieuw voorstel aan de toezichthouder in de Verenigde Staten gestuurd. Binnen dit plan geeft Yahoo maximaal 25 procent van de opbrengsten van alle zoekmachinereclame via Google.

Zo zal ook de samenwerkingsperiode aangepast worden van tien naar twee jaar. Ook mag Yahoo aangeven op welke zoektermen het wel reclame van Google wil accepteren.

De plannen voor samenwerking tussen Yahoo en Google stammen uit de zomer van dit jaar. Tekstadvertenties op basis van Googles AdWords-programma zouden op de site van Yahoo terechtkomen, en dit slechts op de Amerikaanse en Canadese versie van de site.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie had hier ernstige vraagtekens bij deze samenwerking omdat Google dan 90 procent van de markt in handen krijgt. De definitieve uitspraak van het ministerie laat nog op zich wachten.