1 min

Tags in dit artikel

,

Zoals op dit moment meerdere bedrijven doen, heeft Nintendo ook aangegeven dat zij haar eerder voorspelde inkomsten aan zal moeten passen. De inkomsten voor kwartaal vier 2009, dat eindigt op 31 maart dit jaar, zijn maar liefst 33 procent lager uitgevallen dan eerder voorspeld.

Nintendo heeft aangegeven dat zij verwacht een miljoen minder Wii’s te verkopen aan het einde van dit kwartaal dan zij eerder voorspeld heeft. Op dit moment heeft Nintendo haar voorspellingen aangepast naar 96,22 miljoen verkochte DS’en en 44,96 miljoen verkochte Wii’s. Eerder zit jaar had het bedrijf een netto inkomen van 38,3 miljard dollar voorspeld, iets dat men nu heeft moeten bijstellen naar 25,7 miljard dollar. Een verschil van maar liefst 33 procent.

De softwareverkopen van Nintendo hebben in 2008 de 533 miljard stuks overstegen. Hierbij bleken Kirby Super Star Ultra en het alleen in Japan verkrijgbare Pokémon Platinum extreem populair te zijn. Nintendo heeft in het jaar 2008 163,78 miljoen spellen voor de Nintendo DS verkocht.