2min

Pure Storage introduceert een analytics tool voor energiezuinigere opslag. Met Pure1 Sustainability Assessment kunnen bedrijven FlashBlade//S- en oudere systemen het energieverbruik optimaliseren en de CO2-uitstoot terugdringen.

Volgens de storageleverancier biedt Pure1 Sustainability Assessment meer inzicht in de impact van datacenteromgevingen op het milieu. Bovendien moet de oplossing maatregelen aanbevelen voor het terugdringen van energieverbruik en het omlaag brengen van hun CO2-uitstoot.

De dienst richt zich vooral op de FlashBlade//S- en oudere storagesystemen. De oplossing geeft gedetailleerde informatie over het energieverbruik en mogelijkheden voor besparen. De tool laat het energieverbruik in iedere afzonderlijke array zien en vergelijkt deze met nominale energieverbruik. Naast afzonderlijke arrays, kan de tool het verbruik voor alle in het datacenter aanwezige toepassingen laten zien.

CO2-uitstoot beheren

Een belangrijk onderdeel van Pure1 Sustainability Assessment is het in de gaten houden van de CO2-uitstoot. Deze wordt berekend op basis van het energieverbruik in iedere array. Ook levert Pure Storage tools waarmee bedrijven kunnen inzien hoe zij hun energieverbruik kunnen optimaliseren. Dit op basis van Watts per unit.

Met behulp van deze data kan de oplossing berekeningen maken en op basis daarvan proactieve inzichten leveren en hulp voor het omlaag brengen van de CO2-uitstoot.

Strategie

De tool vormt onderdeel van de strategie van Pure Storage om zijn storagetoepassingen milieuvriendelijker en efficiënter te maken. Dit naast de introductie van zijn DirectFlash-technologie, always-on diepe compressie en de Evergreen-architectuur. Al de oplossingen maken de FlasBlade//S systemen die over tot twee keer meer energie-efficiëntie beschikken dan oudere versies.

De Pure1 Sustainability Assessment features worden per direct uitgerold naar systemen in het portfolio van Pure Storage storage arrays.