1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Belgische telecomoperator Proximus gaat de uitrol van glasvezel in de regio Leuven versnellen. Tegen 2024 moeten ongeveer 70.000 woningen en bedrijven op het glasvezelnetwerk zijn aangesloten.

De operator is sinds 2020 al in de regio Leuven bezig met het aansluiten van woningen en bedrijven op zijn glasvezelnetwerk. Dit jaar zijn al een kwart van alle 70.000 woningen en bedrijven op het netwerk aangesloten, in 2023 moet dit de helft zijn. Uiteindelijk wil Proximus, zo heeft het nu aangekondigd, eind 2024 met dit project klaar zijn. Tot 2028 wordt de dekkingsgraad nog verder uitgebreid, zo is de bedoeling.

Overige steden en gemeentes

Naast Leuven worden ook naburige steden en gemeentes op het glasvezelnetwerk aangesloten. Denk hierbij aan Diest, Aarschot en Tienen. In de eerste stad is inmiddels 25 procent van de woningen en bedrijven aangesloten en zijn op de andere locaties de eerste werkzaamheden van start gegaan. In Kortenberg starten de werkzaamheden volgend jaar.

Glasvezelstrategie Proximus

De strategie van Proximus in de regio Leuven en omliggende gebieden vormt onderdeel van de algemene glasvezelstrategie van de Belgische operator. Proximus heeft als ambitie, in samenwerking met verschillende joint-ventures voor Vlaanderen en Wallonië, tegen 2032 95 procent van alle Belgische woningen en bedrijven te hebben verglaasd.

Tip: Proximus legt met consortium glasvezel aan in Duitstalig België