min

Tags in dit artikel

, , ,

Als Sun besluit om de deal met Oracle toch niet door te laten gaan zal het bedrijf 260 miljoen dollar moeten betalen aan Oracle. Dat blijkt uit stukken die beide partijen aan de Securities and Exchange Commission hebben aangeleverd.

Gisteren werd bekend dat Oracle een bod van 7,4 miljard dollar heeft gedaan op Sun Microsystems, nadat eerder IBM had laten weten niet langer interesse te hebben in de software- en hardwarefabrikant.

Sun liet gisteren in een verklaring weten erg blij te zijn met de overname en inmiddels zijn er al stukken ingeleverd bij diverse autoriteiten, waaronder de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Uit die stukken blijkt nu dat Oracle heeft bedongen dat het een bedrag van 260 miljoen dollar krijgt uitgekeerd als de deal niet door gaat.

De beslissing om de deal niet door te laten gaan hoeft en zal waarschijnlijk niet van Sun zelf komen, de raad van bestuur van Sun heeft laten weten dat het de deal unaniem heeft goedgekeurd. De aandeelhouders van Sun moeten de deal ook nog goedkeuren en mocht zich onverhoopt nog een kaper op de kust aandienen die een hoger bod doet, dan kunnen de aandeelhouders mogelijk nog een stokje voor de overname steken.

Opmerkelijk genoeg was het in de onderhandelingen met IBM juist andersom, het was destijds Sun dat van IBM eistte dat het zekerheid zou geven over het doorgaan van de overname, ook als mededingingsautoriteiten dwars zouden liggen.