2min

VMware vSphere 8 en vSAN 8 zijn nu beschikbaar onder TAP NFR- en EVAL-licenties.

vSphere 8 en vSAN 8 werden op 30 augustus geïntroduceerd. We behandelden de releases in een uitgebreid artikel. VMware maakte onlangs bekend dat vSphere 8 en vSAN 8 voortaan onder TAP NFR- en EVAL-licenties beschikbaar zijn.

TAP NFR-licenties zijn uitsluitend verkrijgbaar voor leden van het VMware Technology Alliance Partner (TAP)-programma. Het TAP-programma is bedoeld voor fabrikanten en developers die gezamenlijke oplossingen ontwikkelen met VMware. Onder een TAP NFR-licentie mag een product alleen worden gebruikt voor ontwikkelingsdoeleinden, tests, trainingen en demonstraties.

EVAL-licenties, kort voor evaluatielicenties, bieden een proefperiode van een product. In tegenstelling tot TAP NFR-licenties zijn EVAL-licenties beschikbaar voor iedere geïnteresseerde. Je vindt de EVAL-licenties van vSphere 8 en vSAN 8 op de Try VMware-website. Ben je lid van het TAP-programma, dan heb via het partnerportaal toegang tot TAP NFR-licenties.

VMware vSphere 8

De voornaamste update van vSphere 8 is ondersteuning voor DPU’s, oftewel Data Processing Units. DPU’s maken het mogelijk om netwerk- en securityfuncties van CPU’s te offloaden. Dergelijke functies verbruiken al gauw 20 procent van de capaciteit van een CPU. Door de functies naar DPU’s te offloaden wordt de capaciteit beschikbaar voor andere workloads.

Cybersecurity is een bijkomend voordeel. Het isoleren van workloads op een DPU kan de beveiliging van een omgeving verbeteren. Bovendien maakt vSphere 8 het mogelijk om de nieuwe NSX Distributed Firewall naar DPU’s te offloaden. Volgens VMware draaien security en observability workloads goedkoper en sneller als gevolg.

VMware vSAN 8

Net zoals vSphere 8 draait vSAN 8 om het verbeteren van prestaties, efficiëntie en cybersecurity. VMware heeft een volledig nieuwe vSAN Express Storage Architecture gebouwd om dit te bereiken.

vSAN 8 biedt ondersteuning voor moderne TLC storage-apparatuur. Volgens VMware presteert de release tot vier keer beter dan de vorige generatie. Daarnaast belooft VMware een 40 procent lagere TCO. Het laatste wordt mogelijk gemaakt door verbeterde datacompressie.

Tip: VMware introduceert vSphere 8 en vSAN 8