1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zwitserse investeerder Partners Group neemt datacenter-operator EdgeCore Digital Infrastructure over voor 1,2 miljard euro.

Partners Group neemt een meerderheidsbelang in EdgeCore om de organisatie te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe datacenterlocaties in de Verenigde Staten. Het bedrijf investeerde in de afgelopen jaren vaker in datacenters.

Ed Diffendal, managing director van Partners Group, gelooft dat de organisatie goed gepositioneerd is om te profiteren van de wereldwijde toename van dataverkeer, waaronder cloud computing, machine learning, kunstmatige intelligentie en 5G.

Datacenters en investeerders

Partners Group voltooide in 2021 vier investeringen in digitale infrastructuur, waaronder de overname van atNorth, de grootste datacenteroperator van IJsland.

Meerdere investeerders zijn ervan overtuigd dat steeds meer ondernemingen hun IT-infrastructuur overdragen aan cloudproviders met datacenters. Als gevolg werden datacenters in de afgelopen jaren een aantrekkelijke markt voor infrastructuurinvesteringen.

EdgeCore, gevestigd in Denver, werd geleid door voormalig CoreSite CEO Tom Ray. De organisatie bouwde zes datacenters in de Verenigde Staten, waaronder locaties in Phoenix, Arizona en Silicon Valley.

EdgeCore

De in 2018 opgerichte datacenter-operator bedient enorme organisaties. EdgeCore wordt gesteund door meer dan 800 miljoen dollar aan financiering van het Singaporese sovereign wealth fund (GIC), een Canadees pensioenfonds (OPTrust) en Mount Elbert Capital Partners.

Industrieanalisten voorspellen dat er in 2023 meer private equity deals in de datacentersector zullen plaatsvinden dan ooit tevoren. CyrusOne en QTS, twee grote datacenteroperators, werden in 2021 overgenomen. Analisten verwachten dat de overnames andere datacenteroperators zullen aansporen om te privatiseren.

Tip: OT-security van datacenters moet veel hoger op de agenda staan