1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week zullen verschillende vakbonden een kort geding aanspannen tegen Centric. De reden hiervoor is dat er 61 werknemers op non-actief staan en de ontslagprocedure nog steeds niet gestart is.

"De medewerkers staan nu al een maand op non-actief in afwachting van een ontslagprocedure. Als dat te lang duurt, wordt het een zelfstandig argument van de kantonrechter en verzwakt het de positie van de werknemers", vertelt vakbondsman Gerard van Hees. Om deze 61 werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, zal er in de week van 18 mei een kort geding aangespannen worden.

Het gaat om 61 werknemers die werkzaam waren bij de divisie Business Process Outsourcing. Voorheen was dit nog een onderdeel van Ordina, deze divisie is echter op 1 april overgenomen door Centric. Twee weken na de overname kregen deze 61 werknemers te horen dat ze overbodig waren geworden.

Voor deze 61 werknemers is echter nog geen sociaal plan opgesteld door Centric. De vakbonden hebben wel een gesprek gehad met directeur Ronald Kasteel van Ordina. Hem werd gevraagd of hij deze werknemers niet onder het sociaal plan van Ordina kan laten vallen. Aangezien Ordina niks meer met de divisie te maken heeft is hun sociaal plan echter niet van toepassing op deze werknemers.