1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Chipfabrikant NXP heeft de verwachting van de omzet over het tweede kwartaal positief bijgesteld. Hiermee hoopt de fabrikant weer uit het dal te klimmen waar het door de economische crisis in is gevallen.

Het eerste kwartaal zag de chipfabrikant de omzet halveren. Een reorganisatie was nodig om kosten te besparen en zo uit het dal te klimmen. Deze reorganisatie heeft duizenden banen gekost maar lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Dit komt ook doordat bedrijven minder terughoudend zijn als het gaat om aankopen.

Veel bedrijven die zaken deden met NXP hebben om kosten te besparen minder producten afgenomen. Deze bedrijven beginnen nu echter weer hun voorraden aan te vullen wat NXP een boost geeft. Hierdoor heeft het bedrijf de verwachting over het tweede kwartaal positief bijgesteld. In plaats van een omzetstijging van 10 procent, verwacht het bedrijf een omzetstijging van 25 procent. "Het is nog altijd erg onduidelijk hoe de marktomstandigheden zich de rest van het jaar zullen ontwikkelen. De macro-economische omstandigheden blijven zwak”, aldus NXP.