2min

NXP heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar weer flink zien toenemen, zelfs meer dan verwacht. Met name de omzet uit chipsets voor de auto-industrie groeide hard.

In het eerste kwartaal van 2022 realiseerde de chipfabrikant een totale omzet van 3,14 miljard dollar (2,99 miljard euro). Dit was maar liefst 22 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. De nu gerealiseerde kwartaalomzet was voor NXP een record en veel hoger dan de verwachtingen. De netto winst bedroeg 657 miljoen dollar (625 miljoen euro).

De meeste omzet werd behaald in het automotive-segment, een markt waarin NXP met zijn chips marktleider is. In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde dit segment een totale omzet van 1,55 miljard dollar (bijna 1,5 miljard euro). Dit was 27 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. NXP maakt voor de auto-industrie chipsets voor het monitoren van systemen en voor vehicle-to-vehicle-communicatie. De autochipsets van de fabrikant zij goed beveiligd tegen hackaanvallen door geïntegreerde gateways die contacten tussen alle netwerken binnen een auto blokkeren.

Overige omzet

Andere chipsets die NXP maakt, zijn voor identificatie-toepassingen, bedrade en draadloze infrastructuur, lichtsensors, industriële toepassingen, consumentenproducten en mobiele en andere computertoepassingen. Zo was bijvoorbeeld de industriële- en IoT-markt een groeiend segment, met een omzet van 682 miljoen dollar (649 miljoen euro).

Verwachtingen Q2 2022

Voor het tweede kwartaal ziet de markt er ook gunstig uit. De resultaten uit het eerste kwartaal van dit jaar laten zien dat de verwachte omzetgroei voor heel 2022 daadwerkelijk plaatsvindt. Bovendien is de vraag naar chipsets wereldwijd nog steeds erg hoog en is er meer vraag dan alle chipfabrikanten kunnen leveren. Dit is natuurlijk zeer gunstig voor de nog te verwachten omzetresultaten, zo geeft CEO Kurt Sieverts aan.

Tip: NXP boekt recordomzet in 2021