1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Nederlandse chipproducent NXP heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet van ongeveer 3,5 miljard euro (3,45 miljard dollar) weten te boeken.

Met de resultaten realiseert NXP een 20 procent hogere omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. De groei komt door de goede zaken in de auto-industrie.

De verkopen voor de automotive sector, het grootste marktsegment voor NXP, namen toe met 24 procent naar een totaal van ongeveer 1,8 miljard euro. Uit het industriële IoT-segment haalde het bedrijf 717 miljoen euro en uit communicatie-infrastructuur 521 miljoen euro. De omzet in het kleinste marktsegment, mobiele processors, steeg in het afgelopen kwartaal met 19 procent naar een totaal van 412 miljoen euro.

Minder verwachtingen middellange termijn

Met deze kwartaalresultaten is de Nederlandse chipgigant één van de weinige chipfabrikanten die de afgelopen tijd positieve resultaten laat zien. Buitenlandse fabrikanten als Intel en Samsung zien de omzet al een tijd dalen. Overigens schreef de Nederlandse chipfabricageleverancier ASML recent ook goede kwartaalcijfers.

Voor de vooruitzichten voor de middellange termijn houdt NXP echter een slag om de arm. Grootste boosdoener zijn de macro-economische ontwikkelingen, die het moeilijk maken voorspellingen te doen.

Voor het komende vierde kwartaal zijn de verwachtingen overigens wel positief. NXP verwacht in die periode een omzet tussen de 3,2 miljard euro en 3,4 miljard euro.

Tip: NXP: ‘Chips Act maakt te weinig geld beschikbaar om doel te bereiken’