HPE neemt OpsRamp over, breidt GreenLake uit naar ITOM

HPE neemt OpsRamp over, breidt GreenLake uit naar ITOM

HPE en OpsRamp, een bedrijf voor IT operations management (ITOM), hebben een overnameovereenkomst bereikt. HPE denkt hiermee de operationele complexiteit van multi-vendor en multi-cloud IT-omgevingen in de public cloud, colocaties en on-premises te kunnen verminderen.

OpsRamp bewaakt, observeert, automatiseert en beheert IT-infrastructuur, cloud resources, workloads en apps voor hybride en multi-cloud omgevingen. De missie is het moderniseren en verlagen van de kosten van digitaal operations management.

Volgens het bedrijf wordt de mogelijkheid om IT operations verspreid over meerdere cloudomgevingen te beheren steeds waardevoller.

“Klanten beheren tegenwoordig verschillende cloudomgevingen met verschillende IT-operationele modellen en tools, waardoor de kosten en complexiteit van digitale operationsmanagement drastisch toenemen”, zegt Fidelma Russo, Chief Technology Officer van Hewlett Packard Enterprise.

“De combinatie van OpsRamp met  HPE neemt deze barrières weg door klanten een geïntegreerd edge-to-cloudplatform te bieden om hybride en multi-cloud IT-omgevingen effectiever te beheren en transformeren.”

HPE boekte een stijging van 31 procent in zijn Annualized Revenue Run-Rate (ARR) in constante valuta ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De ARR bereikte meer dan 1 miljard dollar in zijn eerste fiscale kwartaal van 2023. Volgens voorspellingen van Gartner is de ITOM-markt goed voor 39 miljard dollar. De transactie van HPE breidt zijn portfolio uit en zal naar verwachting in het derde kwartaal van zijn fiscale jaar 2023 worden afgerond. Dit is afhankelijk van wettelijke goedkeuringen en andere sluitingsomstandigheden.

Lees ook: HPE breidt portfolio uit met SSE-speler Axis Security

GreenLake

Het HPE GreenLake-platform zal de technologie van OpsRamp integreren. Het wordt toegankelijk gemaakt als een standalone as-a-service, en ingebed in HPE’s computer-, storage- en netwerkoplossingen. Het platform biedt klanten en medewerkers een uniforme hybride cloudervaring en “gemakkelijke” toegang tot clouddiensten, aldus het bedrijf.

OnePlus 3 presentatie op 14 juni, verkoop zonder uitnodigingen

Nieuwe en huidige HPE-klanten die te maken hebben met steeds complexere multi-vendor IT-systemen en workloads zullen efficiënter kunnen omgaan met IT-investeringen en incidenten sneller kunnen verhelpen.

De overname zal volgens het bedrijf zowel organisaties als hun gebruikers ten goede komen. Organisaties profiteren van een enkel platform voor het automatiseren, orkestreren en beheren van hun hybride cloud estate. Ook kunnen ze de lopende kosten drastisch verlagen en de algehele IT-ervaring voor gebruikers verbeteren.