2min

Vanochtend ontvingen we van PQR het nieuws dat het opnieuw een overname heeft gedaan binnen het Nederlandse IT-landschap. Met Fondo verzekert PQR zich van de nodige extra expertise op het gebied van VMware en Microsoft-technologie.

Fondo staat bekend als een werkplek- en datacenterspecialist. Fondo is een van de bekendere VMware-partners in Nederland en daarmee haalt PQR flink wat kennis in huis. Iets wat Marijke Kasius, de CEO van PQR ook erkent: “Met Fondo halen we meer kennis en kunde rond VMware en Microsoft in huis, waarmee we maatwerk kunnen leveren aan klanten voor hun digitale werkplekken en het moderne datacenter. Dit past als gegoten in ons SpaceHub-concept waar innovatie bovenaan staat.”

Managed services propositie SpaceHub

PQR heeft als managed service provider de SpaceHub propositie ontwikkeld, waar het nu al geruime tijd op in zet. Voor klanten betekent het dat PQR de volledige organisatie naar de cloud kan brengen op basis van een as-a-service model. Daarmee worden klanten volledig ontzorgd en hoeven ze zich geen zorgen te maken over hun IT-omgeving. Binnen SpaceHub is werkplekbeheer één van de pijlers van PQR, daarvoor haalt het nu flink wat extra kennis in huis.

Fondo heeft een werkplekoplossing ontwikkeld op basis van VMware en Microsoft Azure. Mede-oprichter en managing director van Fondo, Marc van Rinsum, geeft aan dat Fondo op zoek was naar een manier om die oplossing snel naar een breder publiek te brengen. “De aansluiting bij PQR biedt ons de schaal en slagkracht om dat te realiseren en tegelijkertijd verder te innoveren”.

PQR heeft een enorme cloudfocus met zijn SpaceHub propositie, maar tegelijk is Fondo nog heel sterk in het datacenter. Mogelijk dat daar ook kansen liggen voor de partijen om elkaar te versterken. Al wordt daar op dit moment niets over gecommuniceerd.

PQR en overnames

PQR staat vaker centraal bij overnames in de Nederlandse markt. Zo heeft het vorig jaar nog infrastructuurspecialist Axez overgenomen. Daarnaast is PQR vorig jaar zelf overgenomen door Bechtle AG. PQR heeft in de afgelopen jaren wel vaker overnames gedaan. Nu het onderdeel is van Bechtle AG is, kunnen we mogelijk meer overnames verwachten.