2min

Tags in dit artikel

, ,

Bechtle maakt de overname van PQR bekend. PQR helpt organisaties bij het inrichten van moderne werkplekken, hybride cloudomgevingen, netwerken en security. De Europese IT-leverancier Bechtle verkrijgt alle aandelen.

PQR werd in 1990 opgericht. Vandaag de dag werkt het bedrijf met 170 medewerkers als IT-provider, reseller en consultant. Klanten werken zowel in de publieke als particuliere sector. In het afgelopen fiscale jaar zette de dienstverlener grofweg 100 miljoen euro om. Dat trok de aandacht van Bechtle, een van de grootste IT-providers in Europa. De organisatie neemt PQR over.

PQR behoudt zijn bedrijfsnaam. CEO Marijke Kasius en algemeen directeur Marco Lesmeister behouden hun functies. De portfolio’s PQR en Bechtle hebben overlap. Beide organisaties verlenen een breed aanbod van IT-diensten. De regionale dekking verschilt. Bechtle is sinds 1998 actief in Nederland, maar werkt van origine over de grens. De organisatie is de grootste onafhankelijke systemintegrator van Duitsland. De overname van PQR vergroot het aandeel op de Nederlandse markt.

Bechtle en PQR

“Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar één partner die hun complexe hybride infrastructuur kan leveren, implementeren en beheren”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Bechtle stelt ons team in staat om klanten hier nog beter in te voorzien. Onze diensten vullen elkaar perfect aan, waardoor we onze klanten een sterk uitgebreid portfolio kunnen aanbieden. Na de succesvolle transformatie en groei in de afgelopen jaren, ben ik verheugd dat PQR en Bechtle de handen ineenslaan om een volgende groeistap te zetten.”

“PQR is een zeer logische stap op ons pad van strategische internationalisering”, voegt Bechtle CEO dr. Thomas Olemotz toe. “We zijn al meer dan twee decennia actief op de Nederlandse markt. Met een nieuw, zeer competitief systeemhuis kunnen we verder groeipotentieel ontsluiten. Het belooft zowel een boeiende als een succesvolle onderneming te worden.”