1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

T-Mobile breidt zijn roamingdiensten op de Noordzee verder uit door samen te werken met Tampnet. Dit moet mobiele telefonie en dataverkeer op zee aantrekkelijker maken dan satelliet- of marifoondiensten.

Met de samenwerking krijgen T-Mobile-klanten meer communicatiemogelijkheden. Zij besparen hierdoor op de hoge kosten die moeten worden gemaakt wanneer zij satelliet- of marifoonverbindingen voor hun communicatie op zee moeten gebruiken.

Vooral offshore-diensten, windmolenparken en commerciële- en plezierscheepvaart die de drukstbezochte vaarroute van Europa bevaren, kunnen van de netwerkuitbreiding profiteren. Iedere T-Mobile-abonnee kan de roamingmogelijkheden gebruiken, zo geeft de telecomoperator aan.

Uitbreinding bestaande capaciteit

T-Mobile zelf beschikt sinds 2021 over een vergunningen voor 5G-dekking in de 700 MHz-frequentie op de Noordzee. Voor het leveren van de 4G/5G-dekking zijn inmiddels extra antennes op land richting de Noordzee geplaatst, maar zijn ook de T-Mobile opstelpunten op verschillende windmolenparken op zee uitgebreid .

Op zijn beurt beschikt ook Tampnet over uitgebreide 4G/5G-dekking op de Noordzee. Door beide netwerken nu met elkaar te combineren, wordt volgens T-Mobile de capaciteit uitgebreid. Dit tegen betaalbare tarieven.

Tip: T-Mobile sluit 300.000 Nederlanders extra aan op glasvezelnetwerk