1 min

Tags in dit artikel

, ,

Synology heeft de back-uptoepassing BeeDrive geïntroduceerd. Hiermee kunnen gebruikers simultaan back-ups maken van meerdere devices

Synology BeeDrive is een compacte data hub waarmee gebruikers niet alleen de bestanden op hun pc kunnen back-uppen, maar -indien gewenst- ook tegelijkertijd die op mobiele devices.

Via een op een pc aangesloten Synology BeeDrive kiezen gebruikers welke mappen ze willen beschermen. De BeeDrive maakt meteen automatisch back-ups van alle wijzigingen in deze mappen en biedt daarmee, volgens Synology, een betere RPO dan bij geplande back-ups. De geback-upte bestanden hebben daarbij dezelfde indeling als op de betreffende pc.

Op hetzelfde moment kunnen gebruikers via het wifi-netwerk ook de bestanden op mobiele devices back-uppen. Dit proces wordt met een eenvoudig te scannen QR-code gestart.

Met de BeeDrop-fucntie kunnen gebruikers, waar zij zich ook bevinden, direct ook bestanden draadloos naar hun BeeDrive versturen.

Zeer snelle bestandsoverdracht

Volgens Synology  hebben gebruikers van de BeeDrive geen last van breedbandlimieten die hun internet- of cloudaanbieders stellen. Hierdoor kan de toepassing snel grote bestanden van pc’s en vanaf mobiele devices back-uppen.

De Synology BeeDrive is nu beschikbaar in een 1TB- en 2 TB-versie voor gebruik in combinatie met Windows, Android of iOS. De 1 TB-versie heeft een adviesprijs van 119,95 euro. De adviesprijs voor het 2 TB-model is 199,95 euro. Beide exclusief BTW.

Lees ook: Synology komt met Plus-serie HDD’s voor thuis en op kantoor