1 min

IBM gaat per 30 november stoppen met de Education Cloud-omgeving.

Cloud for Education is sinds twee jaar beschikbaar en biedt gebruikers van academische instellingen cloudgebaseerde infrastructuur en diensten voor hun rekenkrachtbehoefte.

Het product bestond uit het aanbieden van cloudgebaseerde vm’s voor onderzoek. Deze vm’s zijn voorgeconfigureerd met software, zoals de SPSS statistische software van IBM.

Einde pandemie

De dienst werd in het leven geroepen tijdens de pandemie om het voor wetenschappers mogelijk te maken vanuit huis onderzoek te blijven doen. Met de terugkeer naar kantoor ziet IBM de dienst nu als overbodig. Daarom stopt de dienst en wordt het niet meer vermarkt of aangeboden.

Daarnaast ziet IBM dat de diensten binnen Cloud for Education ook makkelijk kunnen worden vervangen door andere oplossingen. Zelf noemt de techgigant de diensten VPC, Code Engine en andere diensten van Dizzion en Citrix.

Alle abonnementen getroffen

Gebruikers van IBM Cloud for Education krijgen tot 30 november van dit jaar de gelegenheid de diensten te gebruiken en hun data te migreren. Het gaat om de diensten binnen de Applications Lab Base Flex Hourly Plan-, Applications Lab Base Flex Plan-, Applications Lab Base Plan-, Applications Lab Premium Plan-, Applications Lab SPSS Plan- en Virtual Course Credit Subscription Plan-abonnementen.

Tip: IBM dichtbij overname Apptio voor 5 miljard dollar