1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

AWS en Arm zijn mogelijk in gesprek over een belangrijke investering van de cloudgigant in de chiptechnologiespecialist, meldt Reuters op basis van ingewijden. Dit belang moet voor de beursgang van Arm zijn gerealiseerd.

Met AWS als belangrijke investeerder wil Arm zich ervan verzekeren dat belangrijke klanten zijn technologie blijven afnemen, schrijft Reuters. Veel chipbedrijven gebruiken de Arm-technologie in hun eigen processorontwerpen. AWS doet dit bijvoorbeeld in zijn eigen Graviton-processors.

Ook andere bedrijven benaderd

De chiptechnologiespecialist voert ook gesprekken met ongeveer tien andere grote, verwante bedrijven als Intel, Alphabet en Nvidia. Niet alleen klantenbehoud is belangrijk, de investeringen van de diverse tech- en chipbedrijven moeten er ook voor zorgen dat de beursgang van Arm aantrekkelijk wordt voor potentiële aandeelhouders, zo is de gedachte.

De mogelijke pre-beursganginvesteerders krijgen overigens geen stoel in de Raad van Bestuur of andere controlemogelijkheden.

Beursgang begin september

Eigenaar Softbank wil begin september met Arm naar de beurs stappen. De beursgang moet een waarde opleveren van tussen de 7,3 miljard euro (8 miljard dollar) en 9,1 miljard euro (10 miljard dollar).

Lees ook: Arm wil beursgang ter waarde van 60 miljard in september