De Financial Times meldt, dat Apple een media-event voor 26 januari aanstaande gepland heeft. Gisteren wist de website ook al te melden, dat de langverwachte Apple-tablet in januari geïntroduceerd zou worden.

Bronnen meldden de krant, dat Apple voor meerdere dagen een podium in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco heeft gehuurd. "Verwacht wordt, dat Apple het evenement zal gebruiken om op dinsdag 26 januari een grote productaankondiging te gaan doen", schrijft de website. "Zowel YBCA als Apple wilden geen commentaar geven." De afgelopen dagen stapelde het nieuws over de aankomende Apple-tablet zich in rap tempo op. Het lijkt daarom haast onvermijdelijk dat dit evenement over de Apple-tablet zal gaan.

Comeback
Apple heeft in het Yerba Buena Center for the Arts in het verleden al vaker dergelijke evenementen gehouden. Afgelopen september maakte topman Steve Jobs op hetzelfde podium nog een comeback, nadat hij begin dit jaar met medisch verlof gegaan was. Ook introduceerde het bedrijf toen een serie nieuwe iPods. Voorgaande jaren zagen we onder meer ook introducties van nieuwe laptops en nieuwe software op datzelfde podium.

Vijftig procent
Volgens Pipar Jaffray-analist Gene Munster behoort een media-event van Apple inderdaad tot de mogelijkheden. "Wij denken dat er een kans van 75 procent is, dat Apple een evenement in januari houdt en een kans van vijftig procent, dat het gehouden wordt om de Apple Tablet te lanceren", schreef hij woensdag in een onderzoeksnotitie. "Als Apple de Tablet in januari aankondigt, komt het waarschijnlijk eind maart op de markt."

Tablet
Volgens bronnen van Boy Genius Report, staat een 7 inch tablet-model ‘honderd procent’ zeker op de agenda voor januari. De Financial Times berichtte woensdag al dat Apple een aankondiging voor volgende maand aan het voorbereiden was. Omdat vrijwel alle producten recentelijk geüpdatet zijn, lijkt het daarbij om een nieuw product te gaan: de langverwachte tablet.

Extreem blij
In een blogpost komt New York Times-journalist Nick Bilton met een paar interessante toevoegingen. Een medewerker van Apple zou hem verteld hebben, dat Steve Jobs ‘extreem blij’ is met de nieuwe tablet. Er wordt al jaren over gespeculeerd, maar telkens zou Jobs, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling ervan, het niet goed genoeg bevonden hebben. Bilton schrijft bovendien dat een andere bron hem meldde, dat de wijze van interactie met het apparaat ‘verrassend’ zou zijn.

Demo
Gisteren werd ook al duidelijk, dat Apple enkele iPhone-ontwikkelaars gevraagd zou hebben om, voor een demo in januari, hun applicaties compatibel te maken met schermvullende weergave, in plaats van 320 x 480 pixels. Het zou hierbij volgens bronnen gaan om een demo voor een nieuw product, waarvan alleen de aankondiging in januari zou plaatsvinden. Het product zou later volgend jaar op de markt komen.