2min

Tags in dit artikel

,

Apple houdt al enige tijd grote reserves aan tot grote ergernis van sommige aandeelhouders. Steve Jobs heeft laten weten geen plannen te hebben om dividend uit te keren en de winst liever te gebruiken als reserves om te gebruiken in de toekomst.


Jobs liet de Apple aandeelhouders bij de jaarlijkse conferentie (afgelopen dinsdag) weten dat hij zijn schaapjes graag op het droge wilde houden voor mogelijke acquisities, ondanks dat er niks op de planning staat. "Het geld kan nog goed van pas komen", aldus Jobs. Aan het einde van het fiscale jaar creëerde Apple een kleine 25 miljard dollar aan contanten en korte-termijn-effecten op de balans.

Samenwerking niet uitgesloten

De CEO, die afgelopen jaar een levertransplantatie kreeg als gevolg van een behandeling aan kanker, zei dat zijn bedrijf open staat voor samenwerking met andere bedrijven, maar alleen als het financieel gezien nut heeft. "Alles is mogelijk als het zich echt goed uitbetaalt aan het eind van het traject", uit monde van Jobs.

Opnieuw verkozen

Jobs werd tijdens de meeting opnieuw gekozen in het Raad van Bestuur evenals voormalig Vice President Al Gore. De stemming werd gehouden nadat er vorig jaar augustus enig rumoer was ontstaan na het opstappen van Google CEO Eric Schmidt. Sinds die tijd is het internetbedrijf gestart met de verkoop van haar eigen mobiele telefoon wat keihard de concurrentie aangaat met de iPhone.

Jobs verdedigde Schmidt toen gevraagd werd door een aandeelhouder of de CEO van Google correct gehandeld heeft toen hij nog in het Raad van Bestuur van Google zat. "Eric Schmidt heeft adequaat gehandeld en zich gedistantieerd van zaken die eventueel een conflict zouden kunnen veroorzaken."