1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bains overname van SoftwareOne van 3,2 miljard euro is definitief van tafel. Nadat SoftwareOne medio januari besloot het bod af te slaan, hebben nu ook de opstandige aandeelhouders de niet bindende overeenkomst afgewezen.

Een drietal aandeelhouders trachtte het bestuur van SoftwareOne in februari opzij te zetten. Daarmee hoopten Daniel von Stockar, Curti Holding AG en René Gilli de Bain-overname alsnog over de streep te trekken. Gezamenlijk bezitten zij 29 procent van SoftwareOne.

Afslaan aanbod

De andere aandeelhouders zijn het niet met dit trio eens. Inmiddels heeft deze groep besloten de niet bindende overeenkomst met Bain Capital te beëindigen, meldt Reuters. “Omdat het huidige Raad van Bestuur van SoftwareOne Bain Capitals meest recente aanbod in januari 2024 heeft afgewezen, is duidelijk dat er geen ruimte is voor een transactie met de huidige stand van zaken.”

Wel wil men een vergadering met de andere aandeelhouders houden om alsnog eventuele veranderingen aan het SoftwareOne-bestuur door te voeren.

VMware-partner

Achter de schermen vindt er al veel plaats bij SoftwareOne, maar ook buiten het bedrijf om zijn er veel veranderingen waar men mee te maken krijgt. SoftwareOne is namelijk een vooraanstaand VMware-partner, waardoor het uitdagingen kent rondom de aanpassingen die Broadcom heeft doorgevoerd bij VMware. Wel helpt SoftwareOne eigen klanten juist om zich wegwijs te maken bij dit veranderde aanbod. We spraken er recent uitgebreid over met dit bedrijf.

Lees ook: Broadcom is de baas bij VMware en weet exact hoe het VMware moet optimaliseren