2min

Tags in dit artikel

, ,

De Belgische datacenteraanbieder wil de bestaande locatie in Diegem (LCL Brussels-North) uitbreiden met extra ruimte om bedrijven te kunnen blijven ondersteunen.

Het betreft een nieuw Tier-III datacenter dat gecertificeerd is door het Uptime Institute. Een Tier-III datacenter is het op een na hoogste niveau en biedt een hoog uptime-niveau en sterke resources. Om de certificering te verkrijgen, moesten het volledige ontwerp en alle berekeningen volledig worden gecontroleerd om aan de eisen voor een Tier-III-certificaat te voldoen.

Managing Director Laurens van Reijen van LCL Data Centers ziet de extra ruimte als een logische stap. “LCL Brussels-North is het meest geconnecteerde datacentercomplex uit de regio omdat dit het knooppunt is waar al het dataverkeer van België doorkomt. We kunnen het eigenlijk zien als het hart van de digitale economie. Met dit bijkomende datacenter willen we de groeiende digitalisering van de maatschappij blijven ondersteunen.”

Maatwerk

In eerste instantie zal het nieuwe datacenter van LCL niet volledig zijn uitgerust met apparatuur. Dit om ruimte te reserveren voor nieuwe klanten, zodat zij op basis van hun behoeften op maat gemaakte IT-infrastructuur kunnen krijgen. Op deze manier volgt LCL zijn customer intimacy-strategie. Er zijn al enkele klanten die racks hebben gereserveerd binnen het nieuwe datacenter van 30 miljoen euro.

Naast de Tier-III-classificatie en het op maat bedienen van bedrijven, legt LCL de nadruk op duurzaamheid bij de nieuwe locatie. De datacenteraanbieder ziet dat de groei van IT-infrastructuur leidt tot meer energieverbruik. Om dit te compenseren kijkt LCL naar methodes om “zijn koelinstallaties te vernieuwen, en alternatieve manieren van koeling te overwegen om de CO2-uitstoot van zijn datacenters verder te reduceren”.

Tip: Blue NAP Americas zet Caribisch gebied op de kaart met Tier-IV datacenter