1 min

Het programma van MIX10, een conferentie voor webontwikkelaars welke volgende week in Las Vegas van start gaat, wekt de hoop dat Microsoft in IE9 HTML 5 gaat ondersteunen. Ook SVG, een standaard voor schaalbare vectorafbeeldingen, zou aan bod komen.

Iedereen in de wereld van de webontwikkeling hoopt erop dat Microsoft de webstandaarden beter gaat ondersteunen. Microsoft heeft veel kritiek gehad op de belabberde ondersteuning. Dit was vooral het geval bij Internet Explorer 6. Steeds meer websites stoppen met ondersteuning van IE6. Ook Google gaf in de afgelopen weken aan de ondersteuning voor IE6 af te bouwen.

Sinds het browserkeuzescherm ingevoerd is komt er meer druk op Microsoft te liggen. Als ze geen kwaliteitsproduct leveren zullen gebruikers geneigd zijn voor een alternatieve browser te kiezen. Opera gaf al aan dat sinds de invoering van het keuzescherm het aantal downloads van hun browser met 300% gestegen is.

Microsoft ligt op het moment ver achter op de concurrentie, waar IE8 bij de ACID3-tests een score van 20 behaalt, halen Chrome, Opera en Safari het maximum van 100. Presentaties op de MIX10 geven de indruk dat Microsoft in de volgende IE-release verbeterde ondersteuning voor HTML5 zal leveren.

Op de MIX10, een door Microsoft georganiseerde conferentie in LV, zal Microsoft mogelijk meer los laten over IE9. Op het moment laat Microsoft nog weinig tot niks los.