Microsoft bereidt ontslagen voor bij Azure om kosten te drukken

Microsoft bereidt ontslagen voor bij Azure om kosten te drukken

Microsoft bereidt mogelijk ontslagen voor bij zijn Azure-divisie om kosten te sparen specifiek bij Azure for Operations- en Mission Engineering-teams. Om hoeveel medewerkers het exact gaat is nog niet bekend, hoewel getallen van rond de 1.500 worden genoemd.

Big Tech-bedrijven zijn druk bezig met kosten besparen en dit leidt vaak tot het afscheid nemen van medewerkers. Ook Microsoft is hiermee druk bezig en bereidt mogelijk ontslagen voor binnen Azure, schrijft Business Insider op basis van bronnen.

Zoals gezegd gaat het om de Azure for Operations- en Mission Engineering-teams. Het eerste team houdt zich bezig met het in de gaten houden van, repareren van en oplossen van problemen van traditionele IT-werkzaamheden en -omgevingen.

Mission Engineering is een onderdeel van Azure for Operations en houdt zich bezig met het ontwerpen en implementeren van no-ops/low-ops-werkmethoden om een basis bescherming te bieden op operationeel niveau. Denk hierbij aan het uitvoeren van een serverconfiguratie voor Azure.

Geen commentaar

Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten, maar geeft wel aan dat het altijd bezig is de eigen organisatie te optimaliseren. Organisatorische veranderingen en aanpassingen van met medewerkersbestand horen hierbij, zegt de techgigant.

In januari 2023 ontsloeg Microsoft al 10.000 medewerkers, gevolgd door latere ontslagrondes in juli en oktober van het afgelopen jaar. Ook werden in januari van dit jaar al 1.900 Activision- en Xbox-medewerkers ontslagen als direct gevolg van de definitieve overname van Activision Blizzard eind 2023.

Meer ontslagen in techwereld

Ook andere techbedrijven zetten het mes in het aantal medewerkers. Google heeft begin mei 200 medewerkers ontslagen, Cisco kondigde duizenden ontslagen aan in februari vanwege tegenvallende orders en in maart zette Dell Technologies 13.000 medewerkers op straat door zich meer op AI te gaan focussen.

Lees ook: AI is vooral een goed excuus voor ontslagrondes