Google zal niet meewerken aan de plannen van de overheden van Engeland en de Verenigde staten. Deze landen willen de toegang tot websites zoals bijvoorbeeld The Pirate Bay beperken via een DNS-blokkade.

Volgens voormalig Google-topman Eric Schmidt zouden deze blokkades namelijk in strijd zijn met de vrijheid van meningsuiting. Schmidt deed daarom de uitspraak dat Google zal weigeren om mee te werken aan een dergelijke blokkade, zelfs als deze zou ondertekend zijn door de president van de Verenigde Staten. Schmidt liet weten dat zij pogingen om toegang tot downloadsites te blokkeren via een DNS-blokkade zullen aanvechten.

Volgens de Schmidt zouden de plannen van de twee landen vergelijkbaar zijn met de huidige situatie rond het internet in China. Hier wordt menig website geblokkeerd als zij ook maar een klein beetje in strijd zijn met de mening van de overheid. "Als ik een regering was, zou ik erg, erg voorzichtig zijn met het aanwenden van simpele oplossingen voor complexe problemen." stelt Schmidt. Na Engeland en de Verenigde Staten zouden meer landen volgen en lak hebben aan vrijheid van meningsuiting.