1 min Devices

TomTom deze zomer naar Android

De navigatiesoftware van TomTom zal aankomende zomer zijn weg gaan vinden naar het Android besturingssysteem. Dit heeft Peter-Frans Pauwels, CTO van TomTom, laten weten. De applicatie zou volgens hem nauwelijks gaan verschillen van de iOS-variant.

TomTom deze zomer naar AndroidIn een verklaring tegenover de website Pocket-lint heeft Pauwels laten weten dat er achter de deuren van TomTom hard wordt gewerkt aan een applicatie voor het Android-platform. Het bedrijf bracht in 2009 al naar buiten bezig te zijn met de ontwikkeling van een applicatie voor Android. Het wordt daarmee hoog tijd dat TomTom ook woord bij daad voegt en op de proppen komt met de software. Nu lijkt dit aankomende zomer te gaan gebeuren.

In het gesprek met Pocket-lint laat Pauwels weten dat de software redelijk snel beschikbaar komt voor Android. De applicatie komt hiermee geen dag te vroeg voor TomTom. De zomer is voor TomTom logischerwijs een erg belangrijke tijd, omdat er ontzettend veel mensen op vakantie gaan in dit tijdsbestek. Een zeer groot deel van deze mensen zal dan ook aankomende maanden veelvuldig naar een vorm van navigatie grijpen.

Bron:Pocket-lint