1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het online gaming netwerk van PlayStation (PSN) lag er gisterenavond tijdelijk uit. Gamers wereldwijd konden niet inloggen op hun PSN-account en online met hun vrienden gamen. Inmiddels zijn de problemen weer verholpen, zo meldt Europese PlayStation blog.

Zowel Europese als Amerikaanse gamers meldden gisterenavond dat het PlayStation Network offline was. Bij het inloggen kregen zij de foutmelding "An error has occurred. You have been signed out of PlayStation Network. (8002A548)." Sony was op de hoogte van de black out en stuurde een tweet waarin het zei er alles aan te doen om het netwerk weer zo spoedig mogelijk online te brengen.

Al met al viel de schade enorm mee: het netwerk was ongeveer zes uur niet beschikbaar. Sony zegt dat alle problemen verholpen zijn en gamers weer kunnen inloggen. Het bedrijf is gamers zeer dankbaar voor hun geduld. Over de oorzaak van de black out is vooralsnog niets bekend. De hele tijd dat het netwerk uit de lucht was communiceerde Sony via haar Twitter-account met de gamers.

Het is niet de eerste keer dat het netwerk van Sony PlayStation offline is. In april ging het gehele netwerk offline nadat hackers het netwerk hadden gekraakt. Zij wisten de persoonlijke gegevens van 77 miljoen gebruikers, inclusief creditcardgegevens, te achterhalen. Half mei kwam het online netwerk geleidelijk aan weer beschikbaar voor iedereen.