1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het is een publiek geheim dat Apple’s volgende product alles te maken heeft met televisie. Hoe het product er uit gaat zien is onduidelijk, net als wat deze functioneel zal toevoegen. Samsung maakt zich evenwel geen zorgen om de ‘iTV’ en geeft aan dat het met televisie allemaal voornamelijk om één ding draait, de kwaliteit van het beeld.

Althans, dit beweert Samsung’s productmanager, Chris Moseley. De vraag is natuurlijk of deze bewering over een aantal jaren als een teken van arrogantie en overmoedigheid gezien kan worden, of juist als de waarheid. Hoe dan ook, Samsung is van mening dat het allemaal leuk en aardig is dat TV’s slimmer worden, maar dat dit te allen tijde als een secundaire eigenschap gezien moet worden.

Natuurlijk zit er een waarheid in Samsung’s bewering, de afgelopen decennia hebben Samsung, Sony, Sharp en anderen de TV voornamelijk wat betreft beeldkwaliteit verbeterd. Een nieuwe speler zou echter een volledig ander beeld kunnen hebben en zodoende met een hele andere insteek van start kunnen gaan, dat zou een doorbraak kunnen betekenen. Dat Apple in staat is om dit soort taferelen in gang te zetten weten we allemaal, getuige de nasleep van bijvoorbeeld de Macintosh, iPod, iPhone en iPad.

Overigens hoeft verandering op de TV-markt niet alleen vanuit Apple te komen. Ook Google, Netflix en Hulu zouden een revolutie teweeg kunnen brengen, maar uiteindelijk is het de consument die beslist.