1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , ,

Meg Whitman, CEO van HP, verwacht dat WebOS een grootse toekomst tegemoet gaat. Het mobiele besturingssysteem is in handen van HP gekomen toen het concurrent Palm overnam en is inmiddels omgetoverd tot een open-source besturingssysteem. Whitman vertrouwt Google niet, zo wordt duidelijk uit een interview.

"Ik verwacht dat Android uiteindelijk een gesloten systeem zal worden, vanwege de relatie tussen Google en Motorola", zo weet Whitman te melden. Android is op het moment een besturingssysteem dat zo goed als compleet open is voor ontwikkelaars, alleen informatie over toekomstige versies wordt vaak niet gedeeld door Google. Deze ontwikkelaars moeten er echter niet op rekenen dat dit open karakter ook zo zal blijven, vindt de bestuursvoorzitster van HP.

In het interview geeft Whitman geen aandacht aan Windows Phone 7, Windows 8, MeeGo/Bada en andere mobiele besturingssystemen, zij positioneert WebOS als alternatief op de gesloten systemen van Google en Apple, mocht Google de beslissing inderdaad nemen. Het zal in haar ogen echter nog wel enige jaren duren voordat dit allemaal echt in gang is gezet.

Of dit alles bewaarheid wordt valt echter nog maar te bezien: het afsluiten van Android voor fabrikanten als Samsung, Sony en HTC zou een aardige aanleiding kunnen vormen voor een aantal nieuwe rechtszaken.