2min

Anonieme bronnen zeggen tegenover The Wall Street Journal dat Google af wil van Motorola. Het internetbedrijf zou zich willen richten op het aanbieden van advertenties voor de mobiele markt. Huawei zou zich al als kandidaat hebben gemeld om Motorola over te kopen.

Google legde vorig jaar legde vorig jaar nog een aardige zak geld neer voor de overname van Motorola Mobility. Het internetbedrijf betaalde een ongekend hoog bedrag van 12,5 miljard dollar voor de overname. Hiermee werd Google in één klap meer dan 17.000 patenten rijker. Google wil het patentportfolio gebruiken om zich te verdedigen in lopende rechtszaken die zijn aangespannen door Apple en Microsoft tegen partners van Google.

Apple en Microsoft menen dat het mobiele besturingssysteem Android inbreuk maakt op diverse patenten en eisen daarom een vergoeding. Uit angst voor langslepende juridische gevechten en hoge schadevergoedingen, kiezen diverse partijen eieren voor hun geld en betalen licentiekosten aan Microsoft. Het computer- en softwarebedrijf heeft al deals gesloten met onder meer Acer, HTC, Samsung en LG. Zowel de VS als de EU keurden de overname inmiddels goed.

Volgens anonieme bronnen uit de telecomsector die The Wall Street Journal citeert wil Google nu af van Motorola’s smartphone-tak zodat het zich kan toeleggen op de mobiele advertentiemarkt. Daarnaast zou Huawei zich al aangeboden hebben om Motorola over te nemen. Welk bedrag het Chinese technologiebedrijf zou willen neertellen voor de overname is niet bekend, volgens de bronnen zou het om een "hoog bedrag" gaan, waar geen mens wijzer van wordt.