Kim Dotcom weigert vooralsnog om de encryptiesleutels van Megaupload vrij te geven. Deze sleutels geven toegang tot de data van maar liefst 135 servers. Pas als Dotcom zelf bij de data mag, is de man bereid de sleutels bekend te maken.

Dotcom wil de data die zich op de servers bevindt gebruiken voor zijn eigen verdediging. Zolang Dotcom geen toestemming krijgt van de rechtbank, zal hij naar eigen zeggen de sleutels niet vrijgeven. De geboren Duitser verscheen vandaag opnieuw in de rechtbank. De advocaten van Dotcom deden vandaag een poging om voor elkaar te krijgen dat Dotcom de data mocht benaderen. De advocaten stellen namelijk dat Dotcom als verdachte recht heeft om deze data te raadplegen.

Dotcom en zijn advocaten spraken vandaag veelvuldig hun ongenoegen uit over de werkwijze die onder andere de FBI hanteerde bij de inval vorig jaar. Zo stelt Dotcom "weggerukt te zijn bij zijn familie" tijdens deze inval. Ook zou de FBI verschillende gegevens op onrechtmatige wijze hebben verkregen. De rechter buigt zich binnenkort over de kwestie of er sprake is van schending van Dotcom’s rechten.