1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Tijdens de Google I/O-beurs, welke zal plaatsvinden van 27 tot 29 juni, zullen Google en Asus een eigen tablet onthullen. De tablet zal uiteraard draaien op Google’s mobiele besturingssysteem Android. De geruchten zijn gebaseerd op bronnen die bekend zijn met de materie, zo meldt Digitimes.

De Google/Asus-laptop zal een scherm van 7 inch bevatten en ongeveer 200 dollar gaan kosten. Dit bedrag geldt voor het WiFi-model. De tablet zal de naam ‘Nexus’ dragen, zoals ook het geval is bij alle andere producten die in samenwerking met Google worden ontwikkeld voor het Android-besturingssysteem.

Naar verwachting komt de Nexus-tablet in de tweede helft van 2012 op de markt en zullen er dit jaar minimaal 3 miljoen stuks verscheept worden. Asus heeft opvallend genoeg zelf ook voor augustus dit jaar nog een goedkope tablet in de planning staan.

De Nexus-tablet wordt geassembleerd door Quanta Computer, een Taiwanese computerfabrikant, wereldwijd is dit bedrijf verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van alle laptops. Quanta Computers heeft enkele grote namen in het klantenportfolio, zoals Dell, Apple, HP, IBM, Sony, Fujitsu Siemens, Toshiba en Acer.