De Taiwanese geruchtensite DigiTimes meldt vandaag op basis van welingelichte bronnen dat Asus bezig is met een opvolger van de Nexus 7. De 7 inch-tablet zou een opvolger krijgen die wederom onder het Nexus-label van Google wordt uitgebracht. De nieuwe Nexus 7 zou opnieuw een scherpe prijs van 249 dollar krijgen, wat in Nederland zal neerkomen op 249 euro.

De nieuwe Nexus 7 zou in mei worden gepresenteerd, aldus DigiTimes. Daarmee ligt het voor de hand dat dit zal gebeuren tijdens Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van Google die wordt gehouden van 15 tot en met 17 mei.

Naar verluidt zou Asus niet langer gebruik maken van de Tegra-chips van NVIDIA, maar zal het bedrijf ditmaal kiezen voor een chip van Qualcomm. Belangrijkste reden hiervoor is dat Qualcomm chips heeft waarbij 4G-connectivitieit is ingebakken. Asus hoeft dan geen aparte 4G-chips in te kopen en in de tablet te verwerken, wat ongetwijfeld scheelt in de kosten.

Voor NVIDIA is dat slecht nieuws, volgens DigitTmes heeft het bedrijf in totaal 10 miljoen Tegra 3-chips verkocht voor tablets, waarvan er 6 miljoen zijn gebruikt voor Nexus 7-tablets. NVIDIA zal dan op zoek moeten naar een andere tabletfabrikant die in staat is om populaire tablets te maken.