Nieuwe geruchten doen de ronde dat Asus met Google samenwerkt aan een Nexus Tablet. De tablet zou draaien op het aankomende Android-besturingssysteem Jelly Bean en beschikken over een Tegra 3-SoC. Ook duikt op nieuw de naam ‘Nexus 7’ op.

De specificaties komen van de benchmark Basemark 2.0, waarvan de resultaten online gepubliceerd zijn. In deze lijst is onlangs de Google Asus Nexus 7 verschenen, waarover al eerder geruchten de wereld in zijn geholpen.

Uit verkregen data door de Android-fansite worden een aantal specificaties van de Nexus-tablet blootgesteld. Zo lijkt het erop dat het inderdaad om een 7 inch-tablet gaat, wat wordt ondersteund door de resolutie van 768 x 1280 pixels. Daarnaast zal een Tegra 3 quad-core processor aanwezig zijn.

De build-naam JRN51B wijst erop dat de Nexus 7 de opvolger van Android Ice Cream Sandwich zal krijgen, genaamd Jelly Bean. Android Police wijst erop dat er eerder al een build was verschenen met de letters JRN welke tevens Jelly Bean zou draaien. Ook hanteert Google een nummering waarbij de eerste letter van een build overeen komt met de versie van het besturingssysteem, zoals Froyo, Gingerbread, Honeycomb en Ice Cream Sandwich elkaar opvolgden.

Ondanks dat de mogelijkheid aanwezig is dat de informatie vervalst is, is het hoogstwaarschijnlijk dat er wel degelijk een Nexus Tablet van Asus en Google in het verschiet ligt. Eind juni vindt de Google I/O-conferentie plaats, waar naar verluidt een aankondiging betreffende de Nexus 7 gedaan zal worden.