2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Marissa Mayer is haar baan als CEO bij Yahoo meteen al goed gestart. Met enkele veranderingen hoopt de kersverse CEO onder andere het moraal onder haar werknemers flink op te krikken.

Ondanks dat Yahoo behoorlijk op zijn centen probeert te letten, heeft Marissa Mayer een opvallende keuze gemaakt. In de eerste van een aantal vergaderingen op de vrijdagmiddag heeft de CEO laten weten dat het eten in de kantine van Yahoo voortaan gratis is voor alle werknemers. Ook wil Mayer de aankleding van faciliteiten en werkplekken aantrekkelijker en gezelliger maken. De CEO hoopt zo het moraal onder de werknemers flink te verbeteren. Mayer flikte dit kunstje eerder al bij Google en hoopt dat de veranderingen ook aan zullen slaan bij Yahoo.

Verschillende bedrijven in Silicon Valley bieden hun werknemers gratis voedsel aan. Echter, Yahoo deed hier niet aan mee om zo kosten te kunnen besparen. Mayer maakt hier nu dus duidelijk een einde aan omdat zij van mening is dat dit zich uit zal betalen in de houding en loyaliteit van haar werknemers. Het gratis eten is namelijk niet voor niets. Mayer ziet volgens de geruchten productinnovatie als de toekomst van Yahoo.

Mayer zou elk product of dienst die het bedrijf momenteel aanbiedt willen verbeteren. Mayer wil daarbij een duidelijke visie uitstralen. Volgens de ex-medewerker van Google was Yahoo afgelopen jaren een stuurloos schip waarbij het ontbrak aan een duidelijk plan. Mayer probeert hier nu verandering in te brengen.