1 min

Google, dat dankzij een storing per ongeluk de cijfers van het derde kwartaal enkele uren te vroeg uitgaf, maakte bekend dat er een omzet van 14,1 miljard dollar werd behaald. Daar hield het bedrijf 2,18 miljard dollar winst van over. Het contrast is groot met het kwartaal een jaar eerder, waar het bedrijf nog 2,73 miljard dollar overhield van 9,72 miljard dollar omzet.

Het aandeel van Google zakte na het nieuws flink en kwam uit op 690 dollar, terwijl het gisterenochtend nog 750 dollar noteerde. Dit kwam doordat de cijfers die bekend werden niet overeen kwamen met de verwachtingen die aandeelhouders hadden. Vanwege het te vroeg uitlekken van de cijfers werd de handel in het aandeel tijdelijk stopgezet.

De Motorola Mobility-divisie van Google had een omzet van 2,58 miljard dollar, dit was echter niet genoeg om een verlies van 527 miljoen dollar te voorkomen. Hiermee was deze tak dan ook verantwoordelijk voor een groot deel van het tegenvallende resultaat van Google. De zoekgigant liet weten dat het Motorola Mobility-project nog niet af was en dat er nog heel wat gaat veranderen. Afgelopen maand liet Google nog weten 4000 banen te willen schrappen bij het voor 12,5 miljard aangekochte bedrijf.

Google heeft in een verklaring aan The Wall Street Journal laten weten dat het printbedrijf RR Donnelley de cijfers zonder goedkeuring van Google had vrijgegeven.