Gisteren berichtte Techzine over de ophef rondom de prijs van de LG Nexus 4, welke door het Koreaanse bedrijf in samenwerking met Google is ontwikkeld. Vandaag blijkt dat Google de telefoon onder de kostprijs aanbiedt om klanten aan te trekken.

Waar klanten bij providers 599 euro moeten neerleggen om een losse Nexus 4 te kopen, biedt Google de smartphone in sommige landen in de online Play Store aan voor een prijs van 299 euro. Waar LG duidelijk winst probeert te maken, hanteert Google een zeer tegenstrijdige prijs waarmee de zoekgigant juist klanten probeert te trekken.

Het prijsverschil is onder andere zichtbaar in Italië, Spanje en Oostenrijk. Eén van de zaken die de Google Nexus 4 zo interessant maakte was voor velen de goedkope prijs van het toestel. Met de verhoogde prijs van LG is deze reden verdwenen en verandert de Nexus 4 ineens in één van de vele duurdere topmodellen die op dit moment op de markt beschikbaar zijn.

De officiële Nederlandse prijs van de LG Nexus 4 is nog niet bekend gemaakt, maar de kans is vrij groot dat wij net als vele andere Europese landen de volle mep van 599 euro mogen betalen om het toestel in ons bezit te krijgen, het toestel zou vanaf 30 november in Nederland op de markt verschijnen.

In onder andere Duitsland en Frankrijk is de Nexus 4 in de Play Store te vinden voor een prijs van 299 euro, in het Verenigd Koninkrijk kost het toestel eveneens maar 239 pond, omgerekend is dat 298 euro.