Oprichter McAfee verdacht van moord

John McAfee, oprichter van het bekende Antivirus-bedrijf, is in verband gebracht met een schietpartij op Gregory Faull, een lokale bouwer van beroep. Faull viel in goede aarde met de gemeenschap van het Centraal-Amerikaanse land Belize. McAfee is officieel in staat van verdenking en de autoriteiten willen de man oppakken voor ondervraging.

Op zondag 11 november werd de 52-jarige Gregory Faull liggend met zijn gezicht in een plas bloed in zijn eigen woning gevonden. Een geweerschot in de zijkant van zijn hoofd is hem fataal geworden. Faull woonde alleen en directe getuigen waren daarom niet aanwezig. Volgens de politie zouden er geen inbraaksporen gevonden zijn, de laptop en iPhone van de man zijn echter wel meegenomen.

McAfee en Faull zouden vroeger al vaker met elkaar in de clinch gelegen hebben, ook zou Faull beschuldigingen richting McAfee hebben uitgesproken voor "geniepig gedrag" en activiteiten met geweren. Ook zouden er verhalen de ronde doen dat McAfee zich bezig zou houden met het raffineren van badzout. McAfee heeft overigens officieel bekend connecties te hebben met een aantal van Belize’s meest beruchte criminele vijanden.

In essentie zou John McAfee zich de afgelopen tijd dus vrij vreemd hebben gedragen, of dit gedrag van McAfee zich heeft ontplooid in het vermoorden van Faull moet nog uitwijzen. Normaal gesproken voert Belize de doodstraf uit voor moord, maar dat is sinds 1985 niet meer voorgekomen.

Bron:Neowin