Microsoft klaagt het aannemersbedrijf aan dat de bouw van de datacenters van de softwaregigant voor zijn rekening nam. De twee bedrijven zijn bepaald geen vreemden van elkaar, ze werken al meer dan 25 jaar samen.

Het bedrijf Callison Architecture uit Seattle wordt aangeklaagd door Microsoft, de reden hiervoor is een slecht gemaakt dak. Dit dak zou de oorzaak zijn van waterschade aan duizenden servers in het complex. Microsoft stelt zelf het dak te hebben moeten repareren voor een bedrag van rond de 6 miljoen dollar, dit terwijl de oorzaak ligt bij Callison Architecture. Callison stelde eerder dat het datacenter geen dampscherm nodig zou hebben, Microsoft was het niet eens met deze beslissing.

Microsoft en Callison zijn al partners sinds 1985, Callison noemt Microsoft ook op de eigen website. Callison is verantwoordelijk voor het plannen en ontwerpen van een groot deel van Microsoft’s werkruimtes en is ook verantwoordelijk voor een aanzienlijk stuk van de Redmond Campus. De samenwerking lijkt echter ten einde te zijn gekomen.