Android Jelly Bean heeft na een periode van zes maanden een marktaandeel van 10 procent weten te behalen. Android 4.1 staat volgens cijfers van Google op 9 procent van de toestellen, Android 4.2 moet het vooralsnog doen met 1,2 procent.

Precies een maand geleden rapporteerde Techzine nog dat Android Jelly Bean gezamenlijk goed was voor een marktaandeel van 6,7 procent. In slechts een maand tijd is daar 3,5 procent bij gekomen. Ook Android 4.0 Ice Cream Sandwich groeit door, van 27,5 procent naar een marktaandeel van 29,1 procent. De groei van het marktaandeel van zo goed als alle andere varianten van Google’s Android is gestagneerd of in verval geraakt.


Tot nog toe maakt Android Jelly Bean een snellere groei door dan Android Ice Cream Sandwich. De laatstgenoemde ging pas na acht maanden door de barrière van 10 procent heen. Samsung, verantwoordelijk voor het grootste deel van de Android-toestellen, heeft hard gewerkt om zo veel mogelijk toestellen een update te geven naar Jelly Bean en dat is één van de grootste redenen achter de versnelde groei.

Het inmiddels twee jaar oude Android Gingerbread is met een marktaandeel van 47,6 procent nog altijd het vaakst terug te vinden op Android-smartphones en tablets. Het is echter voor het eerst sinds lange tijd dat deze variant onder de 50 procent duikt.